Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Rhoon

Geregistreerd partnerschap vast laten leggen bij een notariskantoor in Rhoon 

Steeds meer partners kiezen ervoor om een geregistreerd partnerschap in Rhoon aan te gaan. Dit is een bijzonder moment en voor velen een hoogtepunt in een relatie. Hierbij is het van belang dat alle belangrijke zaken goed op papier worden vastgelegd. Wanneer u een geregistreerd partnerschap in Rhoon aangaat, wilt u er natuurlijk niet over nadenken, maar het kan voorkomen dat één van u overlijdt of dat u uit elkaar gaat. Het is dan belangrijk dat er afspraken zijn gemaakt over uw bezittingen. 

Bij ons notariskantoor in Rhoon kunt u langskomen voor een adviesgesprek. Samen kunnen wij uw situatie bekijken en bespreken we hoe de afspraken officieel worden vastgelegd. Wilt u eerst graag meer informatie ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer! 

Verschil huwelijk en geregistreerd partnerschap 

Wanneer kunt u het beste kiezen voor een huwelijk of voor een geregistreerd partnerschap in Rhoon? Tussen een huwelijk en geregistreerd partnerschap zijn 3 verschillen: 

  • Bij trouwen moet u het ja-woord geven en bij geregistreerd partnerschap hoeft dit niet 

  • Een geregistreerd partnerschap kunt u buiten de rechter om beëindigen en een huwelijk niet 

  • Het geregistreerd partnerschap kent geen scheiding van bed en tafel en het huwelijk wel 

Lint Notarissen voor geregistreerd partnerschap in Rhoon helpt u graag bij het bepalen of een huwelijk of geregistreerd partnerschap het beste voor uw situatie is.  

Beperkte of algehele gemeenschap van goederen bij uw geregistreerd partnerschap 

Sinds januari 2018 zijn de wetten rondom een geregistreerd partnerschap aangepast. Voor deze tijd registreerde u en uw partner automatisch in algehele gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap. Dit is veranderd in beperkte gemeenschap van goederen. 

Wanneer u op ons notariskantoor in Rhoon langskomt voor het vaststellen van een geregistreerd partnerschap in Rhoon, kunt u kiezen uit een beperkte of algehele gemeenschap van goederen. 

Verschillen tussen beperkte gemeenschap van goederen en een algehele gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap 

Beperkte gemeenschap van goederen en algehele gemeenschap van goederen hebben één belangrijk punt waarop ze verschillen. Bij een beperkte gemeenschap van goederen deelt u namelijk zowel de bezittingen als de schulden van u en uw partner vanaf het moment dat u een geregistreerd partnerschap aangaat. De bezittingen en schulden van voor de registratie deelt u niet. Daarnaast is het zo dat bij een beperkte gemeenschap van goederen schenkingen of een erfenis aan u gericht, ook in uw bezit zijn en blijven. 

Wanneer u kiest voor een partnerschap met algehele gemeenschap van goederen deelt u alle bezittingen en schulden die er zijn, ook deze die opgebouwd zijn voor de registratie. Daarnaast worden bij deze keuze schenkingen en erfenissen ook gezien als bezit van beide. 

Uw geregistreerde partnerschap laten vastleggen bij Lint Notarissen in Rhoon 

Wilt u graag een geregistreerd partnerschap in Rhoon aangaan of de voorwaarden van het geregistreerd partnerschap aanpassen? Dit kan bij Lint Notarissen in Rhoon! Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Geregistreerd partnerschap | Rhoon

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken