Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Rhoon

Geregistreerd partnerschap voorwaarden aanpassen in Rhoon en omgeving

Bent u van plan een geregistreerd partnerschap aan te gaan met uw partner? Gefeliciteerd! Dit is een mooi moment voor u beiden. Door officieel vast te leggen dat u partners van elkaar bent, kunt u uw relatie versterken. Tegelijkertijd is dit het moment om een hoop zaken officieel vast te leggen. 

Misschien woont u al een tijd samen in Rhoon? De afgelopen tijd heeft u onderling enige afspraken gemaakt, maar nooit officieel vastgelegd. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de bezittingen van uw partner wanneer hij of zij zou komen te overlijden? Of als u samen een nieuw interieur heeft gekocht? Wie krijgt dan de fijne hoekbank in het geval dat u ooit uit elkaar gaat?

Tijdens een adviesgesprek met een van de notarissen op de kantoren van Lint Notarissen kunt u dergelijke zaken officieel vastleggen in uw partnerschap registratie. 

Geregistreerd partnerschap in Rhoon in beperkte of algehele gemeenschap van goederen

Registreert u uw partnerschap na 1 januari 2018? Dan leeft u volgens de wet automatisch in beperkte gemeenschap van goederen samen. Wanneer u liever kiest voor algehele gemeenschap van goederen of andere aanpassingen in de partnerschapsvoorwaarden wilt maken, kun u bij Lint Notarissen terecht. Wij hebben 4 vestigingen in of in de buurt van Rhoon. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze vakbekwame notarissen.

Wat betekent beperkte gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap?

Beperkte gemeenschap van goederen houdt in dat wanneer u een geregistreerd partnerschap aan gaat, u uw bezittingen maar ook schulden pas deelt vanaf het moment van registratie. Alle opgebouwde bezittingen en schulden van hiervoor zijn en blijven van u alleen. Daarbij komt dat een schenking of erfenis persoonlijk aan u gericht, ook uw eigendom is.

Wat betekent algeheel gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap?

Registreert u uw partnerschap met algehele gemeenschap van goederen? Dan delen u en uw partner alle bezittingen en eventuele schulden, ook welke voor de registratie zijn opgebouwd. Daarbij komt dat ook schenkingen en erfenissen als gedeeld eigendom worden gezien.

Voor 1 januari 2018 registreerde u uw partnerschap automatisch in algehele gemeenschap van goederen, na deze datum moet u deze keuze officieel vast laten leggen bij een notaris.

Wilt u de voorwaarden van uw geregistreerd partnerschap aanpassen? Kiest u voor algehele gemeenschap van goederen of wilt u andere zaken voor uw partnerschap vast laten leggen? Maak dan een afspraak op een van de kantoren van Lint Notarissen. Wij zijn onder andere gevestigd in Rhoon en omgeving.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Geregistreerd partnerschap | Rhoon

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken