Tekst melding

A.s. vrijdag 20-5 en met hemelvaart 26-5 en 27-5 zijn wij gesloten!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Rhoon

Geregistreerd partnerschap vast laten leggen bij een notariskantoor in Rhoon

Steeds meer partners kiezen ervoor om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dit is een bijzonder moment en voor vele een hoogtepunt in een relatie. Hierbij is het van belang dat alle belangrijke zaken goed op papier worden vastgelegd. Wanneer u een geregistreerd partnerschap aangaat wilt u er natuurlijk niet over nadenken, maar het kan voorkomen dat een van u overlijdt of dat u uit elkaar gaat. Het is dan belangrijk dat er afspraken zijn gemaakt over uw bezittingen.

Bij ons notariskantoor in Rhoon kunt u langskomen voor een adviesgesprek. Samen kunnen wij uw situatie bekijken en bespreken we hoe de afspraken officieel worden vastgelegd. Wilt u eerst graag meer informatie ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer!

Beperkte of algehele gemeenschap van goederen bij uw geregistreerd partnerschap

Sinds januari 2018 zijn de wetten rondom een geregistreerd partnerschap aangepast. Voor deze tijd registreerde u en uw partner automatisch in algehele gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap, dit is veranderd in beperkte gemeenschap van goederen.

Wanneer u op ons notariskantoor in Rhoon langskomt voor het vaststellen van een geregistreerd partnerschap, kunt u kiezen uit een beperkte of algehele gemeenschap van goederen.

Verschillen tussen beperkte gemeenschap van goederen en een algehele gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap

Beperkte gemeenschap van goederen en algehele gemeenschap van goederen hebben één belangrijk punt waarop ze verschillen. Bij een beperkte gemeenschap van goederen deelt u namelijk zowel de bezittingen als de schulden van u en uw partner vanaf het moment dat u een geregistreerd partnerschap aangaat. De bezittingen en schulden van voor de registratie deelt u niet. Daarnaast is het zo dat bij een beperkte gemeenschap van goederen schenkingen of een erfenis aan u gericht, ook in uw bezit zijn en blijven.

Wanneer u kiest voor een partnerschap met algehele gemeenschap van goederen deelt u alle bezittingen en schulden die er zijn, ook deze die opgebouwd zijn voor de registratie. Daarnaast worden bij deze keuze schenkingen en erfenissen ook gezien als bezit van beide.

Uw geregistreerde partnerschap laten vastleggen bij Lint Notarissen in Rhoon

Wilt u graag een geregistreerd partnerschap aangaan of de voorwaarden van het geregistreerd partnerschap aanpassen? Dit kan bij Lint Notarissen in Rhoon! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Geregistreerd partnerschap | Rhoon

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2022 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken