Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Gouda

Geregistreerd partnerschap voorwaarden aanpassen in Gouda en omgeving

Bent u van plan een geregistreerd partnerschap aan te gaan met uw partner? Gefeliciteerd! Dit is een mooi moment voor u beiden. Door officieel vast te leggen dat u partners van elkaar bent, kunt u uw relatie versterken. Tegelijkertijd is dit het moment om een hoop zaken officieel vast te leggen.

Misschien woont u al een tijd samen in Gouda? De afgelopen tijd heeft u onderling enige afspraken gemaakt, maar nooit officieel vastgelegd. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de bezittingen van uw partner wanneer hij of zij zou komen te overlijden? Of als u samen een nieuw interieur heeft gekocht? Wie krijgt dan de fijne hoekbank in het geval dat u ooit uit elkaar gaat?

Tijdens een adviesgesprek met een van de notarissen op de kantoren van Lint Notarissen kunt u dergelijke zaken officieel vastleggen in uw partnerschap registratie.

Geregistreerd partnerschap in Gouda in beperkte of algehele gemeenschap van goederen

Registreert u uw partnerschap na 1 januari 2018? Dan leeft u volgens de wet automatisch in beperkte gemeenschap van goederen samen. Wanneer u liever kiest voor algehele gemeenschap van goederen of andere aanpassingen in de partnerschapsvoorwaarden wilt maken, kun u bij Lint Notarissen terecht. Wij hebben 4 vestigingen in of in de buurt van Gouda. U kunt altijd een afspraak maken met een van onze vakbekwame notarissen.

Wat betekent beperkte gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap?

Beperkte gemeenschap van goederen houdt in dat wanneer u een geregistreerd partnerschap aan gaat, u uw bezittingen maar ook schulden pas deelt vanaf het moment van registratie. Alle opgebouwde bezittingen en schulden van hiervoor zijn en blijven van u alleen. Daarbij komt dat een schenking of erfenis persoonlijk aan u gericht, ook uw eigendom is.

Wat betekent algeheel gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap?

Registreert u uw partnerschap met algehele gemeenschap van goederen? Dan delen u en uw partner alle bezittingen en eventuele schulden, ook welke voor de registratie zijn opgebouwd. Daarbij komt dat ook schenkingen en erfenissen als gedeeld eigendom worden gezien.

Voor 1 januari 2018 registreerde u uw partnerschap automatisch in algehele gemeenschap van goederen, na deze datum moet u deze keuze officieel vast laten leggen bij een notaris.

Wilt u de voorwaarden van uw geregistreerd partnerschap aanpassen? Kiest u voor algehele gemeenschap van goederen of wilt u andere zaken voor uw partnerschap vast laten leggen? Maak dan een afspraak op een van de kantoren van Lint Notarissen. Wij zijn onder andere gevestigd in Gouda en omgeving.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Geregistreerd partnerschap | Gouda

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken