Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Bergambacht

Geregistreerd partnerschap in Bergambacht: Juridische zekerheid met Lint Notarissen 

Overweegt u om uw relatie officieel te maken? Als u al een tijdje een relatie heeft, kan het interessant zijn om te overwegen een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Naast dat dit een bijzonder en betekenisvol moment in uw relatie is, brengt het ook veel voordelen met zich mee. Het vastleggen van uw relatie heeft niet alleen emotionele waarde, maar zorgt ook voor juridische duidelijkheid en bescherming voor u beiden. 

Het belang van officiële afspraken 

Bij het aan gaan van een geregistreerd partnerschap in Bergambacht is het cruciaal om vooruit te denken en te anticiperen op mogelijke toekomstige situaties. Niemand wil nadenken over overlijden of een eventuele scheiding, maar het op tijd regelen van zaken kan veel problemen voorkomen. Het is daarom verstandig om de afspraken die u wellicht al informeel heeft gemaakt, officieel op papier te laten vastleggen. 

Geregistreerd Partnerschap: beperkte of algehele gemeenschap van goederen? 

Sinds januari 2018 zijn de wetten met betrekking tot geregistreerd Partnerschap gewijzigd. Voor die tijd werden partners automatisch in algehele gemeenschap van goederen geregistreerd. Sinds 2018 is dit niet langer het geval; volgens de nieuwe wet worden partners automatisch in beperkte gemeenschap van goederen geregistreerd. Als u deze regeling wilt aanpassen aan uw persoonlijke wensen, kunt u een afspraak maken met Lint Notarissen en langskomen op ons kantoor in Bergambacht. Onze deskundige notarissen geven u graag advies over de specifieke zaken die geregeld moeten worden. 

Wat houdt beperkte gemeenschap van goederen in?  

Er zijn belangrijke verschillen tussen beperkte gemeenschap van goederen en algehele gemeenschap van goederen. Bij een Geregistreerd Partnerschap in beperkte gemeenschap van goederen deelt u bezittingen en schulden vanaf het moment van registratie, terwijl alles wat u vóór die registratie heeft opgebouwd, uw persoonlijke eigendom blijft. Bovendien blijven schenkingen of een erfenis die specifiek aan u gericht zijn, ook uw eigendom. 

Wat houdt algehele gemeenschap van goederen in?  

Als u ervoor kiest om uw partnerschap te registreren in algehele gemeenschap van goederen, deelt u met uw partner alle bezittingen en eventuele schulden, inclusief die welke voor de registratie zijn ontstaan. Daarnaast worden schenkingen en erfenissen beschouwd als gedeeld eigendom. Deze keuze moet officieel worden vastgelegd bij een notaris. 

Geregistreerd partnerschap in Bergambacht met Lint Notarissen 

Het officieel vastleggen van uw relatie brengt verschillende juridische en financiële overwegingen met zich mee. Lint Notarissen staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes die passen bij uw persoonlijke situatie. U bent van harte welkom op ons kantoor in Bergambacht, waar we de tijd voor u nemen en uw wensen zorgvuldig bespreken. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor geregistreerd partnerschap bij Lint Notarissen. 

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Geregistreerd partnerschap | Bergambacht

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken