Tekst melding

A.s. vrijdag 20-5 en met hemelvaart 26-5 en 27-5 zijn wij gesloten!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Bergambacht

Laat uw geregistreerd partnerschap vastleggen bij een notaris in Bergambacht

Wanneer u al een tijd een relatie heeft kan het in sommige gevallen handig zijn om geregistreerd partnerschap aan te gaan met uw partner. Naast dat dit een bijzonder moment is en uw relatie kan versterken, kunnen er ook een hoop zaken geregeld worden wanneer uw relatie officieel wordt vastgelegd. Het kan goed dat u zelf al afspraken gemaakt heeft, maar het is goed om deze zaken ook op papier vast te laten leggen.

Wanneer u een geregistreerd partnerschap aangaat wilt u er natuurlijk niet over nadenken, maar het kan voorkomen dat 1 van u overlijdt of dat u uit elkaar gaat. Het is dan belangrijk dat er afspraken zijn gemaakt over uw bezittingen.

Tijdens een adviesgesprek met een van de notarissen op het kantoor van Lint Notarissen in Bergambacht kunt u dergelijke zaken officieel vastleggen in uw partnerschap registratie. 

Geregistreerd partnerschap in beperkte of algehele gemeenschap van goederen

Vanaf januari 2018 zijn de wetten rondom een geregistreerd partnerschap veranderd. Voor deze tijd registreerde u en uw partner automatisch algehele gemeenschap van goederen. Vanaf 2018 is dit niet meer het geval, volgens de wet registreer je dan automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Wilt u dit wijzigingen? Maak een afspraak met Lint Notarissen en kom langs op ons kantoor in Bergambacht voor uw geregistreerd partnerschap. Onze vakbekwame notarissen geven u graag advies over de zaken die geregeld moeten worden.

Wat betekent beperkte gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap?

Er zijn een aantal verschillen tussen beperkte gemeenschap en algeheel gemeenschap. Wanneer u een geregistreerd partnerschap aangaat in beperkte gemeenschap van goederen houdt dit in dat u uw bezittingen en schulden deelt vanaf het moment van de registratie. Alle bezittingen en schulden die u daarvoor heeft opgebouwd blijven wel van u alleen. Verder is het zo bij geregistreerd partnerschap in beperkte gemeenschap dat schenkingen of een erfenis die persoonlijk aan u gericht zijn, ook uw eigendom zijn.

Wat betekent algeheel gemeenschap van goederen bij een geregistreerd partnerschap?

Registreert u uw partnerschap met algehele gemeenschap van goederen? Dan delen u en uw partner alle bezittingen en eventuele schulden, ook welke voor de registratie zijn opgebouwd. Daarbij komt dat ook schenkingen en erfenissen als gedeeld eigendom worden gezien. Deze keuze moet vastgelegd worden bij een notaris.

Wilt u de voorwaarden van uw geregistreerd partnerschap aanpassen? Kiest u voor algehele gemeenschap van goederen of wilt u andere zaken voor uw partnerschap vast laten leggen? Maak dan een afspraak op het kantoor van Lint Notarissen. Wij zijn gevestigd in Bergambacht!

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Geregistreerd partnerschap | Bergambacht

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2022 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken