Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!
Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!
Het geregistreerd partnerschap is een vorm van een samenlevingscontract tussen twee personen. Maar wat is dan het verschil tussen een samenlevingscontract en een geregistreerd partnerschap? Een samenlevingscontract tekent u bij de notaris. Een geregistreerd partnerschap regelt u bij een ambtenaar van de burgerlijke stand én de notaris. U kunt belangrijke zaken vastleggen. Zo kunt u bijvoorbeeld laten vastleggen welke bezittingen van wie zijn.
Sinds 1 januari 2018 zijn alle geregistreerde partners geregistreerd in beperkte gemeenschap van goederen, mits er geen voorwaarden van toepassing zijn. Wat is het verschil tussen gemeenschap van goederen en beperkte gemeenschap van goederen? Alle persoonlijke bezittingen die u voor uw geregistreerd partnerschap heeft opgebouwd blijven van u alleen! Bezittingen die opgebouwd zijn na het geregistreerd partnerschap zijn van de partners samen. Dit geldt hetzelfde voor schenkingen en erfenissen, mits de schenker iets anders heeft aangegeven in het testament. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om een geregistreerd partnerschap aan te gaan met algehele gemeenschap van goederen. Dit neemt u dan op in de partnerschapsvoorwaarden. Algehele gemeenschap van goederen houdt in dat u ook uw bezittingen van vóór de registratie samen deelt. Voor ondernemers is het goed om op te letten dat zij privé en zakelijk goed gescheiden hebben voor het registreren. Mocht u in de toekomst uit elkaar gaan, dan deelt u de opgebouwde bezittingen en of schulden.
Een geregistreerd partnerschap regelt u bij Lint Notarissen op een van onze kantoorvestigingen. Hier kunt u de voorwaarden van de wettelijke registratie vastleggen. Lint Notarissen staan graag voor u klaar om u te begeleiden en adviseren bij het vastleggen van de voorwaarden. Denk hierbij aan:
Wij adviseren om elke vijf jaar naar uw partnerschapsvoorwaarden te kijken. In vijf jaar tijd kan een hoop veranderen en kunnen er nieuwe wetten en regels bij komen. Voorkom om voor onaangekondigde verrassingen te staan door om de vijf jaar deze check uit te voeren.
Heeft u vragen over geregistreerd partnerschap? Neem dan vrijblijvend contact met ons op
Geregistreerd partnerschap