Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap voor een toekomst samen

Wilt u een geregistreerd partnerschap aangaan met uw partner? Het geregistreerde partnerschap is een populaire samenlevingsvorm in Nederland. U kunt belangrijke zaken vastleggen. Zo kunt u hiermee vastleggen welke bezittingen van wie zijn. Daarbij is deze vorm van samenleven relatief eenvoudig te beëindigen, hier komt geen rechter bij aan bod. Echter biedt een dergelijke registratie niet altijd de erkenning in het buitenland.

Geregistreerd partnerschap na 1 januari 2018

Na 1 januari 2018 zijn alle geregistreerde partners geregistreerd in beperkte gemeenschap van goederen, mits er geen voorwaarden van toepassing zijn. 

Beperkte gemeenschap van goederen betekent dat bezittingen en schulden van voor de registratie van u alleen blijven. Alle bezittingen en schulden die na het aangaan van geregistreerd partnerschap worden opgebouwd, zult u als partners delen. Uitzonderingen hierop zijn erfenissen en schenkingen gericht aan u persoonlijk. Voor ondernemers is het goed om op te letten dat zij privé en zakelijk goed gescheiden hebben voor het registreren. Mocht u in de toekomst uit elkaar gaan, dan deelt u de opgebouwde bezittingen en schulden.

Uiteraard is het, ook na 1 januari 2018, mogelijk om een geregistreerd partnerschap aan te gaan met algehele gemeenschap van goederen. Dit neemt u dan op in de partnerschapsvoorwaarden. 

Algehele gemeenschap van goederen houdt in dat u ook uw bezittingen en schulden van vóór de registratie samen deelt, erfenissen en schenkingen zijn van u beiden. Ook bij deze voorwaarden worden bezittingen en schulden gedeeld in het geval dat u uit elkaar zou gaan. 

Geregistreerd partnerschap regelen met Lint Notarissen

Een geregistreerd partnerschap regelt u bij Lint Notarissen op een van onze kantoorvestigingen. Hier kunt u de voorwaarden van de wettelijke registratie vastleggen. U kunt dus de beperkte of algehele gemeenschap van goederen aanpassen. Met een van onze notarissen stelt u de partnerschapsvoorwaarden zo op dat deze aansluiten bij uw levenswijze. Een eigen onderneming, schulden of andere zaken kunnen hierop van invloed zijn. Ook kunt u in deze voorwaarden zaken opnemen zoals:

  • Verdeling van de kosten van het huishouden
  • Regeling omtrent opbouw van pensioen
  • Type gemeenschap van goederen

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Geregistreerd partnerschap

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken