Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Rhoon

Erfbelasting aangifte in [PLAASTNAAM]

Erfbelasting aangifte invullen? Hulp nodig bij het invullen in de buurt van Rhoon? Lint Notarissen is een deskundig notarissenkantoor dat u graag op weg helpt met het invullen van erfbelasting aangiften. Ook adviseren wij u graag betreffende aftrekbare kosten en vrijstellingen.

Maak een afspraak op een van onze kantoren in de buurt van Rhoon en ontdek de erfbelasting vrijstellings- en aftrekmogelijkheden. 

Erfbelasting is gebaseerd op de waarde van de erfenis

Hoeveel erfenisbelasting u dient te betalen hangt af van de waarde van de erfenis. Soms is deze waarde gelijk duidelijk: wanneer u een specifiek geldbedrag erft. Terwijl dit minder duidelijk is wanneer u een huis in Rhoon erft.

De waarde van een erfenis in de vorm van een huis wordt bepaald door de WOZ-waarde. Het is dan ook aan u om deze WOZ-beschikking te controleren. U kunt als erfgenaam immers een bezwaar indienen. Door dit te controleren, kunt u veel belasting betalen. Erfbelasting betalen over de inboedel, doet u op basis van de economische waarde. Ofwel het bedrag dat de hoogste bieder op de markt over zou hebben voor het (meubel)stuk. 

Hoe regelt u erfbelasting?

Nadat bekend is dat u een erfenis ontvangt, krijgt u van de Belastingdienst een brief met de erfbelastingtoeslag. Deze ontvangt één van de erfgenamen binnen 4 maanden na het overlijden van uw dierbare. In de volgende 4 maanden dient de betaling te worden voldaan. Mocht de waarde van de erfenis nog niet bekend zijn, het geërfde huis in Rhoon nog niet verkocht zijn enz., dan kunt u vragen om uitstel van betaling van de erfbelasting. Echter zal Lint Notarissen u in de meeste gevallen aanraden om een voorlopige aanslag van de belasting aan te vragen, dit voorkomt of minimaliseert belastingrente. 

De aangifte van erfbelasting kunt online afhandelen. Met het specifieke nummer op de condoleancebrief logt u in op de website van de Belastingdienst. Ook is het nog steeds mogelijk om dit op papier te doen, via de belastingtelefoon vraagt u dan een formulier aan.

Lint Notarissen kan u helpen bij het handig invullen van deze aangiften, u adviseren betreffende de kosten die aftrekbaar zijn van de erfbelasting.  Meer weten over het afhandelen van erfbelasting op een financieel gunstige wijze? Maak nu een afspraak op een van onze vestigingen in de buurt van Rhoon.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Erfbelasting | Rhoon

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken