Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Rhoon

Belastingvrij schenken regelt u in Rhoon bij Lint Notarissen

Wilt u belastingvrij schenken? Lint Notarissen in Rhoon kan de schenking op de juiste manier voor u vastleggen. Ook kunnen wij u adviseren op het gebied van andere schenkingen. Weet u wanneer u belastingvrij kunt schenken of wanneer u de schenking van de vermogensbelasting af kunt trekken? Wij brengen u graag op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving.

Belastingvrij schenken aan een goed doel in Rhoon, waar moet u rekening mee houden?

Wilt u iets betekenen voor een ander door middel van een schenking aan een goed doel of wilt u een belastingvoordeel bereiken door een schenking? Lint Notarissen adviseert u graag op het gebied van belastingvrij schenken en schenkingen die u kunt aftrekken van de vermogensbelasting.

Zo dient het doel waar u aan wenst te geven een zogenoemd ANBI te zijn: algemeen nut beogende instelling. Dit betekent ook dat zij uw gift 100% kunnen inzetten voor hun doelen. Zij betalen namelijk geen belasting over de ontvangen giften.

Wilt u eenmalig schenken? Dan dient de gift hoger te zijn dan €60,- én meer dan 1% van het drempelinkomen. Dit inkomen is gelijk aan de inkomsten die u uit box 1,2 en 3 ontvangt. Dit verschilt dus per persoon. Het bedrag dat u boven dit drempelinkomen schenkt, mag u aftrekken van de inkomstenbelasting.

Laat u informeren door Lint Notarissen in Rhoon. U bent ook altijd welkom voor een gesprek met een van onze notarissen in:

  • Bergambacht
  • Lekkerkerk

Bent u van plan een financiële schenking aan uw broer, dochter, zoon of andere dierbaren te geven? Dan is het van belang dat u zich goed laat informeren. Door middel van een schenking kunt u namelijk financiële/belastingvoordelen behalen.

Naast een adviserende rol, kunnen wij de schenking ook voor u vastleggen. Bij een schenking aan een persoon is dit belastingvrij tot een vastgesteld bedrag. Elk jaar wordt de schenk- en erfbelasting opnieuw vastgesteld. U kunt de actuele bedragen hier vinden. Wanneer u meer wenst te schenken dan het belastingvrije bedrag, dient u dit vast te leggen in een akte. Lint Notarissen in Rhoon helpt u hier graag bij.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Belasting vrij schenken | Rhoon

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken