Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Lekkerkerk

Belastingvrij schenken regelt u in Lekkerkerk met Lint Notarissen

Wilt u belastingvrij schenken? Met Lint Notarissen kunt u in de buurt van Lekkerkerk uw schenking vast leggen. Ook kunnen wij u adviseren op het gebied van schenkingen. We weten wanneer u belastingvrij kunt schenken of wanneer u de schenking van de vermogensbelasting af kunt trekken.

Belastingvrij schenken aan een persoon, vastleggen in de buurt van Lekkerkerk

Bent u van plan een financiële schenking aan uw broer, dochter, zoon of andere dierbaren te geven? Dan is het van belang dat u zich goed laat informeren. Door middel van een schenking kunt u namelijk financiële/belastingvoordelen behalen.

Laat u informeren in de buurt van Lekkerkerk. U bent altijd welkom voor een gesprek met een van onze notarissen in:

  • Rhoon
  • Hoogvliet-Rotterdam
  • Bergambacht
  • Lekkerkerk

Naast een adviserende rol, kunnen wij de schenking ook voor u vastleggen. Bij een schenking aan een persoon is dit belastingvrij tot een vastgesteld bedrag. Voor uw kinderen ligt de grens op € 5.428 en €2.173 aan anderen. Wanneer u meer wenst te schenken, dient u dit vast te leggen in een akte op een notariskantoor in de buurt van Lekkerkerk.

Belastingvrij schenken aan een goed doel vanuit Lekkerkerk

Wilt u iets betekenen voor een ander door middel van een schenking aan een goed doel? Of wilt u een belastingvoordeel bereiken door een schenking? Lint Notarissen adviseert u graag op het gebied van belastingvrij schenken en schenkingen die u kunt aftrekken van de vermogensbelasting. 

Zo dient het doel waar u aan wenst te geven een zogenoemd ANBI te zijn: algemeen nut beogende instelling. Dit betekent ook dat zij uw gift 100% kunnen inzetten voor hun doelen. Zij betalen namelijk geen belasting over de ontvangen giften.

Wilt u eenmalig schenken? Dan dient de gift hoger te zijn dan €60,- én meer dan 1% van het drempelinkomen. Dit inkomen is gelijk aan de inkomsten die u uit box 1,2 en 3 ontvangt. Dit verschilt dus per persoon. Het bedrag dat u boven dit drempelinkomen schenkt, mag u aftrekken van de inkomstenbelasting. 

Meer weten over de mogelijkheden van belastingvrij schenken aan personen of goede doelen? Lint Notarissen staat in de omgeving van Lekkerkerk voor u klaar. Maak nu een afspraak en krijg inzicht in uw voordelen. 

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Belasting vrij schenken | Lekkerkerk

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken