Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Lekkerkerk

Belastingvrij schenken regelt u in Lekkerkerk bij Lint Notarissen

Wilt u belastingvrij schenken? Met Lint Notarissen kunt u in Lekkerkerk uw schenking vast leggen. Ook kunnen wij u adviseren op het gebied van schenkingen. We weten wanneer u belastingvrij kunt schenken of wanneer u de schenking van de vermogensbelasting af kunt trekken.

Belastingvrij schenken aan een persoon, maak een afspraak bij Lint Notarissen in Lekkerkerk

Bent u van plan een financiële schenking aan uw broer, dochter, zoon of andere dierbaren te geven? Dan is het van belang dat u zich goed laat informeren. Door middel van een schenking kunt u namelijk financiële/belastingvoordelen behalen.

Laat u informeren bij Lint Notarissen in Lekkerkerk. U bent ook altijd welkom voor een gesprek met een van onze notarissen in:

  • Rhoon
  • Bergambacht

Naast een adviserende rol, kunnen wij de schenking ook voor u vastleggen. Bij een schenking aan een persoon is dit belastingvrij tot een vastgesteld bedrag. De actuele bedragen kunt u hier vinden. Wanneer u meer wenst te schenken, dient u dit vast te leggen in een akte op een notariskantoor in de buurt van Lekkerkerk.

Belastingvrij schenken aan een goed doel? Laat dit vastleggen door een notaris in Lekkerkerk

Wilt u iets betekenen voor een ander door middel van een schenking aan een goed doel? Of wilt u een belastingvoordeel bereiken door een schenking? Lint Notarissen adviseert u graag op het gebied van belastingvrij schenken en schenkingen die u kunt aftrekken van de vermogensbelasting.

Zo dient het doel waar u aan wenst te geven een zogenoemd ANBI te zijn: algemeen nut beogende instelling. Dit betekent ook dat zij uw gift 100% kunnen inzetten voor hun doelen. Zij betalen namelijk geen belasting over de ontvangen giften.

Wilt u eenmalig schenken? Dan dient de gift hoger te zijn dan €60,- én meer dan 1% van het drempelinkomen. Dit inkomen is gelijk aan de inkomsten die u uit box 1,2 en 3 ontvangt. Dit verschilt dus per persoon. Het bedrag dat u boven dit drempelinkomen schenkt, mag u aftrekken van de inkomstenbelasting.

Meer weten over de mogelijkheden van belastingvrij schenken aan personen of goede doelen? Lint Notarissen staat in Lekkerkerk en omgeving voor u klaar. Maak nu een afspraak en krijg inzicht in uw voordelen.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Belasting vrij schenken | Lekkerkerk

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken