Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

UBO-register bedreigt privacy familiebedrijven

Na de komende jaarwisseling moeten ondernemingen en rechtspersonen hun (in)directe eigenaren laten registreren in het UBO-register. De Ultimate Beneficial Owner (UBO) is namelijk de uiteindelijk belanghebbende bij een onderneming of rechtspersoon. Het register komt er om financieel-economische criminaliteit, zoals het witwassen van geld en terrorismefinanciering tegen te gaan. De inschrijvingsplicht geldt voor personen met dan 25% van de aandelen heeft. Een deel van de persoonsgegevens – naam en economisch belang van de UBO – wordt via het register openbaar. Dat betekent dat gegevens van meer dan 277.000 familiebedrijven openbaar worden.

Ook werkgeversvereniging VNO-NCW vindt het voorgestelde register een te grote inbreuk op de privacy van familiebedrijven.

Wilt u meer weten over de gevolgen van het UBO-register voor u en uw mede-aandeelhouders? Bel ons voor het maken van een afspraak.


notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken