Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

Rechtsgevolgen echtscheiding anders dan bij scheiding van tafel en bed

Wat gebeurt er als in eerste instantie door de rechter een verzoek tot scheiding van tafel en bed toegewezen krijgt en na toewijzing in hoger beroep vraagt om wijziging daarvan in een echtscheiding? Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft recent uitgesproken dat een dergelijk verzoek niet kan worden beoordeeld als een verzoek om het eerste verzoek aan te passen in een verzoek tot echtscheiding. Bij scheiding van tafel en bed spreekt de rechter de scheiding van tafel en bed uit, stelt de hoofdverblijfplaats van kinderen vast en een voorlopige zorgregeling tussen – meestal - de man en de kinderen.

Als partijen de rechter vragen om scheiding van tafel en bed uit te spreken en dat verzoek gehonoreerd wordt, is er geen basis voor hoger beroep. Anders zou het geweest zijn als een van beide partners in die procedure ook zou hebben verzocht echtscheiding uit te spreken. Dan is hoger beroep mogelijk. Voorkeuren bij nader inzien zijn geen basis voor hoger beroep

Een scheiding van tafel en bed heeft andere rechtsgevolgen dan een echtscheiding. Als na de uitspraak tot scheiding van tafel en bed partijen dat willen omzetten naar volledige echtscheiding zullen zij of een van hen daartoe een procedure moeten starten.

Wilt u meer weten over de rechtsgevolgen van scheiding van tafel en bed of echtscheiding? Bel ons voor het maken van een afspraak.


notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken