Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Ga terug

Rechtsgevolgen echtscheiding anders dan bij scheiding van tafel en bed

Wat gebeurt er als in eerste instantie door de rechter een verzoek tot scheiding van tafel en bed toegewezen krijgt en na toewijzing in hoger beroep vraagt om wijziging daarvan in een echtscheiding? Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft recent uitgesproken dat een dergelijk verzoek niet kan worden beoordeeld als een verzoek om het eerste verzoek aan te passen in een verzoek tot echtscheiding. Bij scheiding van tafel en bed spreekt de rechter de scheiding van tafel en bed uit, stelt de hoofdverblijfplaats van kinderen vast en een voorlopige zorgregeling tussen – meestal - de man en de kinderen.

Als partijen de rechter vragen om scheiding van tafel en bed uit te spreken en dat verzoek gehonoreerd wordt, is er geen basis voor hoger beroep. Anders zou het geweest zijn als een van beide partners in die procedure ook zou hebben verzocht echtscheiding uit te spreken. Dan is hoger beroep mogelijk. Voorkeuren bij nader inzien zijn geen basis voor hoger beroep

Een scheiding van tafel en bed heeft andere rechtsgevolgen dan een echtscheiding. Als na de uitspraak tot scheiding van tafel en bed partijen dat willen omzetten naar volledige echtscheiding zullen zij of een van hen daartoe een procedure moeten starten.

Wilt u meer weten over de rechtsgevolgen van scheiding van tafel en bed of echtscheiding? Bel ons voor het maken van een afspraak.


Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken