Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

Hypotheekgarantie volgend jaar begrensd op € 355.000

De kostengrens van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat volgend jaar omhoog naar € 355.000 euro. Deze forse verhoging is het gevolg van de enorme stijging van de huizenprijzen. De stijging van huizenprijzen hebben er voor gezorgd dat het aanbod van huizen tot de kostengrens steeds beperkter werd.

Met de NHG-garantie zijn huizenkopers verzekerd van aflossing van hun hypotheek in geval van overlijden van de partner of een relatiebreuk. Kopers betalen een eenmalig bedrag voor zo'n garantie. In ruil daarvoor kunnen hypotheekverstrekkers een lagere rente aanbieden.

Het aantal hypotheken met een NHG-garantie daalde in het tweede kwartaal van dit jaar flink, op jaarbasis met tien procent. NHG ziet zich geconfronteerd met een toenemende aantal vragen waarom de kostengrens niet nog verder verhoogd kan worden, zodat meer woningeigenaren kunnen worden beschermd met het NHG-vangnet. Een verdere verhoging is volgens NHG niet de oplossing, die ligt in . het creëren van extra woningen.

Dit jaar ligt de kostengrens van een NHG nog op € 325.000. In 2020 was dat nog € 310.000 en in 2019 stond de grens op € 290.000. De grens wordt berekend op basis van de gemiddelde woningprijs in juni, juli en augustus.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken