Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

Belastingvrije ton blijft in stand na verkoop huis

Het belastingvrij schenken van schenken van maximaal € 105.302 (grens 2021) aan bijvoorbeeld kinderen blijft populair. Moet er alsnog schenkbelasting over worden betaald als het kind de woning na korte tijd (door)verkoopt? Bijvoorbeeld in verband met een noodzakelijke verhuizing. De angst dat de fiscus de vrijstelling terugdraait, zit er goed in.

De voorwaarde voor deze belastingvrije schenking is dat het geld wordt gebruikt om een huis te kopen, te verbouwen of onderhouden, of een hypothecaire lening mee af te lossen. Ook een restschuld van een verkocht eigen huis mag er mee worden afgelost. Datzelfde geldt voor het afkopen van recht van erfpacht of opstal.
Het gaat er om dat het huis het hoofdverblijf en eigen woning is of was van het begunstigde kind. Er is geen sprake van een termijn voor de geldigheid van de schenking. Zolang de schenking is gebruikt voor een eigen woning, voldoet de schenking aan de eisen.

Wilt u meer weten over de eenmalige extra schenking voor de eigen woning van bijvoorbeeld uw kinderen? Bel ons voor het maken van een afspraak.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken