Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

23 januari 2020

LintNotarissen.nl

Schenken met de warme hand

De zomervakantie is voor de meeste lezers voorbij en voor we het weten komt het einde van het jaar al weer in zicht. Misschien een goed tijdstip om na te denken of u dit jaar (2019) nog wilt profiteren van de schenkingsvrijstelling(en)?

Vrijstellingen Schenkbelasting

De jaarlijkse vrijstelling voor schenkingen aan kinderen bedraagt € 5.428,00 per jaar; en die voor kleinkinderen bedraagt  €2.173,00 per jaar. Deze vrijstelling geldt overigens ook voor personen buiten de kring van familieleden.
Voor eenmalige schenkingen aan kinderen die tussen de 18 en 40 jaar oud zijn, bedraagt de vrijstelling € 26.040,00 per jaar (vrije besteding) of € 54.246,00 per jaar (te gebruiken voor studie of aankoop financiering van een woning of aflossing eigen woningschuld of verbetering/onderhoud eigen woning).
LET OP: dit laatste bedrag mag worden verhoogd tot maximaal € 102.010,00 per jaar onder voorwaarden.

In mijn volgende columns zal ik aansluitend op dit onderwerp aandacht besteden aan Schenken op papier en aan bijvoorbeeld bijzondere clausules zoals de uitsluitingsclausule; vrijstelling inbreng; herroepelijkheid; en schenken aan Goede Doelen (al dan niet door lijfrente).

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken