Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

9 april 2019

LintNotarissen.nl

Het belang van een testament

In mijn vorige column werd het levenstestament besproken. Het Levenstestament, een volmacht aan uw vertegenwoordiger bij b.v. uw wilsonbekwaamheid is iets anders dan een testament. In een testament legt u vast hoe uw erfenis na uw overlijden moet worden geregeld.

De wet zelf geeft hiervoor standaardregels, maar laat als er geen testament is veel zaken open. In een testament bepaalt u zelf (binnen de wettelijke regels) hoe u uw zaken wilt regelen en moeten de erfgenamen zich daaraan houden. Bovendien kan met een testament optimaal worden geprofiteerd van belastingvoordelen. U kunt veel regelen in uw testament. Gebruikelijk zijn:

  • uitsluitingsclausule; 
  • besparingen bij opname in verpleeghuis; 
  • hertrouwen; 
  • voogdijbenoeming; 
  • bewindvoering.

In mijn volgende columns zal ik ingaan op de afzonderlijke regelingen. Elders op onze website kunt u meer lezen over het maken van een testament. Het is wel raadzaam om een eenmaal gemaakt testament eens in de 5 tot 10 jaar te laten checken of uw testament nog “up to date” is. Dit kan GRATIS bij onze vestigingen worden gedaan.

Wilt u meer weten over testamenten en wat de mogelijkheden voor u persoonlijk zijn? Neem contact met ons op en wij helpen u bij het maken van een afgewogen keuze.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken