Notaris met verenigingsgevoel

Lint Notarissen vestiging Lekkerkerk is alweer heel wat jaren lid van de Businessclub van voetbalvereniging Lekkerkerk. “Het is één van de manieren om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen”, vertelt notaris Leo van Veen, algemeen directeur van de vier vestigingen omvattende Lint Notarissen BV.

De band met vv Lekkerkerk dateert van 1996, het jaar waarin Van Veen’s zoon Edo op zesjarige leeftijd lid werd van de voetbalvereniging. “Dat was ook het moment waarop ik in aanraking kwam met de club”, vertelt mr. Van Veen. “Want je weet hoe dat gaat: als ouder wordt uiteraard van je verwacht dat je zo’n pupillenteam ondersteunt met support én met vervoer naar de uitwedstrijden. Mijn vrouw en ik deden dat met veel plezier. Bovendien was het een prima manier om – toen nog- als ‘nieuwe’ notaris de club, het dorp en de mensen te leren kennen.”

Toen vv Lekkerkerk de Businessclub oprichtte besloot notariskantoor Van Veen (thans Lint Notarissen) zich bij het gezelschap aan te sluiten. “Kerkgemeenschappen en verenigingen zijn belangrijk voor de sociale samenhang van een dorp. Als notariskantoor ondersteunen we dat graag. Via sponsoring maar ook met dienstverlening op notarieel gebied. We helpen bijvoorbeeld als kerkgemeenschappen of verenigingen een beroep op ons doen met vragen die betrekking hebben op ons vakgebied.”

Vanwege zijn drukke werkzaamheden ontbreekt het notaris Van Veen tegenwoordig vaak aan tijd om bij de bijeenkomsten van de Businessclub aanwezig te zijn. “Maar daar is een goede oplossing voor gevonden”, glimlacht hij. “Mijn zoon Edo, die binnen Lint Notarissen werkzaam is in een administratieve- én managementfunctie, vertegenwoordigt Lint Notarissen binnen de businessclub. “Hij is bovendien al 20 jaar zeer betrokken bij de voetbalvereniging, als voetballer, als scheidsrechter, als vrijwilliger in commissies en tegenwoordig ook als bestuurslid. Een echte clubman dus!”

Lint Notarissen is met twee kantoren in de Krimpenerwaard (Bergambacht en Lekkerkerk) én twee vestigingen in ‘Groot-Rotterdam’ (Hoogvliet en Rhoon) een notarisorganisatie die letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’ is en waar cliënten terecht kunnen voor alle disciplines binnen het notariaat. “We hebben alles in huis om te ontzorgen”, weet notaris Van Veen. “En dankzij de omvang van onze maatschap kunnen we diepgaande specialisatie én scherpe tarieven bieden. Dat is de kracht van Lint Notarissen.”

Geen casus is hetzelfde, dat maakt mijn vak zo boeiend

Elise den Hartigh mag zich sinds kort kandidaat-notaris noemen van Lint Notarissen. Ze verricht haar werkzaamheden binnen onze vestigingen in Rhoon en Hoogvliet.

De 23-jarige inwoonster van Rotterdam behaalde onlangs haar master Notarieel Recht en gaat in september beginnen met de beroepsopleiding. “Deze gaat drie jaar in beslag nemen”, rekent mr. Elise den Hartigh voor. “Ik volg de studie naast mijn werk. Dat is pittig en uitdagend tegelijk.”

Elise den Hartigh kwam drie jaar geleden via een stage in contact met Lint Notarissen in Hoogvliet. “Dat beviel wederzijds zó goed dat ik ben gebleven en als notarieel medewerker Ondernemingsrecht aan de slag ging”, glimlacht ze. “Het grootste gedeelte van mijn werkzaamheden voer ik uit op ons kantoor in Hoogvliet, daarnaast ben ik regelmatig te vinden op onze Albrandwaardse vestiging in Rhoon.”

Na het behalen van haar gymnasium-diploma koesterde Elise den Hartigh de ambitie om Rechten te gaan studeren. Al snelde switchte ze naar Notarieel Recht. “Sommige mensen denken dat het notariaat wat stoffig is, maar ik weet dat het niet zo is. Geen casus is het zelfde en dat maakt mijn vak buitengewoon boeiend.”

Haar Master behaalde mr. Den Hartigh op het onderwerp ‘Meeroudergezag’. “Daarbij kun je denken aan vier volwassenen die gezamenlijk een kind opvoeden”, vertelt ze. “De Tweede Kamer initieerde enkele jaren geleden een onderzoek inzake dat onderwerp. In december 2016 verscheen het rapport met de uitkomsten. In mijn afstudeerscriptie heb ik gekeken of een ‘meeroudergezagsovereenkomst’ goed aansluit bij het belang van het kind. Mijn conclusie: er bleken haken en ogen aan te zitten. De politiek blijkt daar exact zo over te denken, vandaar dat men in het regeerakkoord heeft gemeld dat verder onderzoek moet worden gepleegd. Wordt vervolgd dus!”