Corrianne Goudriaan heeft haar plek gevonden

Acht maanden geleden trad Corrianne Goudriaan als medewerkster toe tot de organisatie van Lint Notarissen. Daarvoor werkte ze zeven jaar in een ondersteunende functie binnen de advocatuur. Bij Lint Notarissen maakt ze deel uit van het team dat zich bezighoudt met de nalatenschappen.

“In mijn huidige functie voel ik me als een vis in het water”, zegt Corrianne, in het bezit van een HBO Rechten-diploma. “De inhoudelijke kant van mijn werk spreekt me zeer aan. Mijn taak bestaat o.a. uit het behandelen van verklaring van erfrecht-dossiers, het verrichten van aangiftes voor de erfbelasting alsmede alle overige werkzaamheden die bij een boedelafwikkeling komen kijken. Kandidaat-notaris mr. Farisha Poesé geeft haar ‘nalatenschapsteam’ de zelfstandigheid en verantwoordelijk die nodig zijn om maximaal te kunnen functioneren. Als medewerker voel je je daardoor zeer gewaardeerd, zegt de inwoonster van Oudewater. Het is één van de redenen waarom ik nog lang bij Lint Notarissen hoop te werken. Ik heb in alle opzichten de plek gevonden die bij me past.”

"We dragen graag ons steentje bij!"

Lint Notarissen ondersteunt met veel plezier verenigingen, stichtingen en andere organisaties in de regio. “Omdat we graag ons steentje bijdragen aan het bevorderen van de vitaliteit in onze verzorgingsgebieden”, legt mr. Remco Rijnvis, Lint-notaris te Krimpen aan den IJssel uit.

“Wij zijn als sponsor vooral actief bij sportverenigingen in ons dorp. Mixed Hockey Club Krimpen, korfbalvereniging KOAG en voetbalvereniging DCV mogen op onze support rekenen. We zijn er vertegenwoordigd met bijvoorbeeld reclameborden en advertenties in het clubblad of op de site. Ook ondersteunden we in het verleden een jeugdvolleybal- en een jeugdjudotoernooi. We vinden het belangrijk dat mensen op een prettige en gezonde manier aan sport doen en verenigingen hun sociale rol kunnen blijven vertolken. Daarnaast biedt onze verbintenis publiciteit en goodwill bij leden en achterban.”

Lint Notarissen ondersteunt ook verschillende culturele organisaties, zoals de KrimpenerKunstWaard en het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel.

“Meestal gaat het zo dat stichtingen en verenigingen ons benaderen met een verzoek tot sponsoring”, vertelt mr. Rijnvis. “Soms gaat het om verenigingen die nieuw zijn en bijvoorbeeld een oprichtingsakte willen laten opmaken. Ook worden we ingeschakeld om statutenwijzigingen vast te leggen. In de meeste van die situaties vindt onze sponsoring in natura plaats, door onze diensten kosteloos of tegen een gereduceerd tarief uit te voeren. Soms ook sponsoren we met een directe financiële bijdrage. Het is afhankelijk van de aard van de vraag.”

Zelf houdt mr. Rijnvis zich in zijn vrije tijd graag bezig met hardlopen en toerfietsen. Ook was hij een aantal jaren lid van en tennisvereniging in zijn dorp. Zijn beide dochters korfballen met veel plezier bij KOAG. “Ik sta uiteraard regelmatig als supporter langs de lijn”, glimlacht de notaris. “Dat zijn de momenten waarop je beseft hoe leuk en goed het is dat er sportverenigingen bestaan. Vandaar dat we als Lint Notarissen mooie initiatieven van harte ondersteunen!”

Heleen Pols al 12,5 jaar ‘de stem’ van Lint!

‘Een fijne baan’. Zo omschrijft Heleen Pols haar werkzaamheden voor Lint Notarissen. Onlangs vierde ze haar 12,5 jarig jubileum als receptioniste.

Goede kans dat u Heleen Pols aan de lijn krijgt wanneer u telefonisch contact zoekt met Lint Notarissen. Als receptioniste is zij één van de mensen die cliënten te woord staat en desgewenst doorverbindt met één van de notarissen of één van de medewerkers van onze zes kantoren. De Stem van Lint Notarissen, zogezegd. “Het receptiewerk bevalt me uitstekend”, vertelt ze. “Ik vind het prettig om mensen te helpen door ze in contact te brengen met de juiste persoon binnen onze organisatie. Het feit dat ik goed ingevoerd ben in de verschillende disciplines binnen onze kantoren, helpt daar zeker bij.”

Haar werk bestaat overigens uit veel meer dan het aannemen van de telefoon, het doorverbinden naar collega’s en het beantwoorden en/of doorsturen van e-mails. “Ik voer ook administratieve werkzaamheden uit, verricht controletaken, houd de voorraden van onze vestigingen op orde en boek aktes in”, somt Heleen Pols op. “Daarnaast ben ik actief in het begeleiden van nieuwe Lint-medewerkers. Vanwege de groei van onze organisatie zijn er vrij regelmatig vacatures die ingevuld moeten worden. Ik breng de nieuwe medewerkers de ‘basis’ bij van Lint Notarissen en geef ze globaal mee hoe onze teams werken. Ook dat is een plezierig aspect van mijn werk.”

Haar affiniteit met het notariaat bouwde Heleen Pols op in de jaren waarin ze werkzaam was in het bankwezen. “Vanuit die voormalige functie stond ik regelmatig in contact met notariskantoren. Toen ik ruim twaalf jaar geleden in de krant een vacature voor receptioniste zag staan, besloot ik te solliciteren. Het grappige was dat ik daar officieel eigenlijk te laat mee was, omdat ik de advertentie pas onder ogen kreeg nadat ik terug was gekomen van vakantie. Ik besloot desondanks de stoute schoenen aan te trekken. Tot mijn verrassing werd ik aangenomen. Daar ben ik nog altijd blij om, al was het alleen al omdat dit een bruisende baan is waarbij je veel moetmultitasken. Dat spreekt me zeer aan: geen dag is hier hetzelfde. Buitenstaanders denken wel eens dat het notariaat een wat stoffige ensaaie wereld is, maar ik denk daar heel anders over. Het werk en de omgang met de collega’s zorgen ervoor dat ik alweer 12,5 jaar lang met een fijn gevoel elke dag naar kantoor ga. Ik hoop dat nog lang te mogen blijven doen!”

Geen casus is hetzelfde, dat maakt mijn vak zo boeiend

Elise den Hartigh mag zich sinds kort kandidaat-notaris noemen van Lint Notarissen. Ze verricht haar werkzaamheden binnen onze vestigingen in Rhoon en Hoogvliet.

De 23-jarige inwoonster van Rotterdam behaalde onlangs haar master Notarieel Recht en gaat in september beginnen met de beroepsopleiding. “Deze gaat drie jaar in beslag nemen”, rekent mr. Elise den Hartigh voor. “Ik volg de studie naast mijn werk. Dat is pittig en uitdagend tegelijk.”

Elise den Hartigh kwam drie jaar geleden via een stage in contact met Lint Notarissen in Hoogvliet. “Dat beviel wederzijds zó goed dat ik ben gebleven en als notarieel medewerker Ondernemingsrecht aan de slag ging”, glimlacht ze. “Het grootste gedeelte van mijn werkzaamheden voer ik uit op ons kantoor in Hoogvliet, daarnaast ben ik regelmatig te vinden op onze Albrandwaardse vestiging in Rhoon.”

Na het behalen van haar gymnasium-diploma koesterde Elise den Hartigh de ambitie om Rechten te gaan studeren. Al snelde switchte ze naar Notarieel Recht. “Sommige mensen denken dat het notariaat wat stoffig is, maar ik weet dat het niet zo is. Geen casus is het zelfde en dat maakt mijn vak buitengewoon boeiend.”

Haar Master behaalde mr. Den Hartigh op het onderwerp ‘Meeroudergezag’. “Daarbij kun je denken aan vier volwassenen die gezamenlijk een kind opvoeden”, vertelt ze. “De Tweede Kamer initieerde enkele jaren geleden een onderzoek inzake dat onderwerp. In december 2016 verscheen het rapport met de uitkomsten. In mijn afstudeerscriptie heb ik gekeken of een ‘meeroudergezagsovereenkomst’ goed aansluit bij het belang van het kind. Mijn conclusie: er bleken haken en ogen aan te zitten. De politiek blijkt daar exact zo over te denken, vandaar dat men in het regeerakkoord heeft gemeld dat verder onderzoek moet worden gepleegd. Wordt vervolgd dus!”

Notaris met verenigingsgevoel

Lint Notarissen vestiging Lekkerkerk is alweer heel wat jaren lid van de Businessclub van voetbalvereniging Lekkerkerk. “Het is één van de manieren om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen”, vertelt notaris Leo van Veen, voorzitter van de zes vestigingen omvattende Lint Notarissen-maatschap.

De band met vv Lekkerkerk dateert van 1996, het jaar waarin Van Veen’s zoon Edo op zesjarige leeftijd lid werd van de voetbalvereniging. “Dat was ook het moment waarop ik in aanraking kwam met de club”, vertelt mr. Van Veen. “Want je weet hoe dat gaat: als ouder wordt uiteraard van je verwacht dat je zo’n pupillenteam ondersteunt met support én met vervoer naar de uitwedstrijden. Mijn vrouw en ik deden dat met veel plezier. Bovendien was het een prima manier om – toen nog- als ‘nieuwe’ notaris de club, het dorp en de mensen te leren kennen.”

Toen vv Lekkerkerk de Businessclub oprichtte besloot notariskantoor Van Veen (thans Lint Notarissen) zich bij het gezelschap aan te sluiten. “Kerkgemeenschappen en verenigingen zijn belangrijk voor de sociale samenhang van een dorp. Als notariskantoor ondersteunen we dat graag. Via sponsoring maar ook met dienstverlening op notarieel gebied. We helpen bijvoorbeeld als kerkgemeenschappen of verenigingen een beroep op ons doen met vragen die betrekking hebben op ons vakgebied.”

Vanwege zijn drukke werkzaamheden ontbreekt het notaris Van Veen tegenwoordig vaak aan tijd om bij de bijeenkomsten van de Businessclub aanwezig te zijn. “Maar daar is een goede oplossing voor gevonden”, glimlacht hij. “Mijn zoon Edo, die binnen Lint Notarissen werkzaam is in een administratieve- én managementfunctie, vertegenwoordigt Lint Notarissen binnen de businessclub. “Hij is bovendien al 20 jaar zeer betrokken bij de voetbalvereniging, als voetballer, als scheidsrechter, als vrijwilliger in commissies en tegenwoordig ook als bestuurslid. Een echte clubman dus!”

Lint Notarissen is met drie kantoren in de Krimpenerwaard (Bergambacht, Krimpen aan den IJssel en Lekkerkerk) én drie vestigingen in ‘Groot-Rotterdam’ (Capelle aan den IJssel, Hoogvliet en Rhoon) een notarisorganisatie die letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’ is en waar cliënten terecht kunnen voor alle disciplines binnen het notariaat. “We hebben alles in huis om te ontzorgen”, weet notaris Van Veen. “En dankzij de omvang van onze maatschap kunnen we diepgaande specialisatie én scherpe tarieven bieden. Dat is de kracht van Lint Notarissen.”