Mr. Farisha Poesé beëdigd tot waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris

De weg naar het notarisschap is lang. Mr. Farisha Poesé kan er van meepraten. Onlangs werd ze na 4 jaar universitaire studie en vier jaar stage (gecombineerd met een postacademische beroepsopleiding) beëdigd tot waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris.

“Deze kwalificatie houdt in dat ik een notaris mag vervangen tijdens diens afwezigheid en bevoegd ben notariële aktes te ondertekenen”, vertelt de bij Lint Notarissen werkzame kandidaat-notaris.

Tien jaar geleden begon Farisha Poesé aan haar universitaire studies Notarieel recht en Rechtsgeleerdheid. Na de succesvolle afronding koos ze bewust voor het notariaat en ging in 2015 als kandidaat-notaris bij Lint Notarissen aan de slag. In die periode werd ze geacht om een postacademische driejarige beroepsopleiding te volbrengen om zo haar waarnemingsbevoegdheid te behalen. “Vooral het eerste jaar was bijzonder zwaar”, kijkt Mr. Poesé terug. “Ik werkte fulltime hier op kantoor en moest de avonduren en weekenden vol investeren in mijn studie. Na verloop van tijd vond ik de balans die nodig was om beide goed te kunnen combineren. Toen ging het iets gemakkelijker, al besef ik nu ik die periode van keihard studeren achter me heb gelaten, hoe pittig het was. Ik hield me eigenlijk alleen maar bezig met mijn vak, voor sociale contacten was mondjesmaat ruimte. Mijn brandende ambitie én de steun die ik kreeg van collega’s waarvan in het bijzonder kandidaat-notaris mr. Linda Broere en notaris mr. Leo van Veen hebben me in die fase geweldig geholpen. Ze waren altijd bereid om te sparren of me terzijde te staan als ik hun kennis en ervaring nodig had. Beter kon ik het niet treffen. Ik ben hen daar ook zeer dankbaar voor. Ik werk nu bijna 4 jaar voor Lint Notarissen en wat mij betreft komen daar nog heel wat jaren bij. Ik heb het bij Lint Notarissen sowieso erg naar mijn zin. Het mooie is dat we met onze vestigingen in Lekkerkerk, Bergambacht, Hoogvliet en Rhoon zowel in dorpse als stadse settingen opereren en je je zo in het beste van twee werelden begeeft. Die diversiteit spreekt me enorm aan en maakt het vak extra boeiend. Het notariaat is aanmerkelijk minder saai dan veel mensen veronderstellen. Het is cliché maar echt elk dossier is weer anders. Dat boeit. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat steeds meer vrouwen er voor kiezen om een notariële studie te gaan volgen maar tegelijkertijd ook een beetje jammer dat zo weinig mannen voor het notariaat kiezen. Binnen ons kantoor in Lekkerkerk is de notaris de enige man”.

Mr. Poesé zal mr. Van Veen vanaf nu een paar uurtjes op de dinsdag en donderdag middag vervangen. “Groot voordeel daarvan voor onze cliënten is dat we onze openingstijden hierdoor kunnen verruimen want mr. van Veen heeft in die tussentijd even de tijd voor andere dingen en ’s avonds kan hij weer vol energie op de praktijk aanwezig zijn.”

De komende twee jaar wil Farisha Poesé benutten om haar notariële stage (van 6 jaar) af te ronden. Als dat gebeurd is, krijgt ze het predicaat ‘benoembaar notaris’ en is haar lange studiereis na twaalf jaar afgerond.

Lint Notarissen ondersteunt jeugdbadmintontoernooi

Mr. Freddy de Ridder is niet alleen Lint-notaris in Bergambacht, hij is ook als vrijwilliger actief bij onder meer badmintonvereniging Blue Sky in zijn dorp.

“Ik werd in 2005 lid van deze club en speel er sindsdien met veel plezier als recreant”, vertelt hij. “Als het even kan sla ik elke maandagavond tegen een shuttle. Heel ontspannend en gezellig.”
Zijn badmintonactiviteiten combineert hij met het voorzitterschap van Blue Sky.

Tevens heeft mr. De Ridder zitting in de commissie die ieder jaar het befaamde Bergambacht Jeugd Open-badmintontoernooi organiseert.

Onlangs werd de 2018-editie van het evenement gehouden. Vanuit heel Zuid-Holland reisden een kleine 150 deelnemers af naar sport- en zalencentrum De Waard. “Het BJO is in de voorbije twaalf jaar uitgegroeid tot een begrip”, weet de sportieve notaris.

“Mooi is ook dat het bedrijfsleven vol enthousiasme bereid is om het toernooi te ondersteunen. Dit jaar hebben zich twaalf sponsors aan het BJO verbonden. Ook Lint Notarissen support deze sporthappening van harte. De jeugd beleeft er veel plezier aan en het publiek geniet van leuke en spannende partijen. Bovendien komen veel deelnemers uit de regio’s waar Lint met haar zes notariskantoren actief is. Kortom: we verbinden onze naam graag aan evenementen als deze.”

Geen casus is hetzelfde, dat maakt mijn vak zo boeiend

Elise den Hartigh mag zich sinds kort kandidaat-notaris noemen van Lint Notarissen. Ze verricht haar werkzaamheden binnen onze vestigingen in Rhoon en Hoogvliet.

De 23-jarige inwoonster van Rotterdam behaalde onlangs haar master Notarieel Recht en gaat in september beginnen met de beroepsopleiding. “Deze gaat drie jaar in beslag nemen”, rekent mr. Elise den Hartigh voor. “Ik volg de studie naast mijn werk. Dat is pittig en uitdagend tegelijk.”

Naar het volledige artikel