Willy Kok 25 jaar bij Lint Notarissen

Voor Willy Kok-Meerkerk was 17 augustus een bijzondere dag: ze vierde haar 25-jarig jubileum bij Lint Notarissen in Lekkerkerk.
“Deze donderdag was het exact vijfentwintig jaar geleden dat mijn eerste werkdag begon", vertelt de 44-jarige notarisklerk. "Ik had in 1992 mijn MEAO-diploma behaald en kon aan de slag bij de toenmalige notaris Sasburg. Mijn grootvader, die de tuin van het notariskantoor onderhield, had vernomen dat er een notarieel medewerker afscheid had genomen. Hij vroeg aan notaris Sasburg of zijn kleindochter die vacature mocht invullen. Niet veel later werd ik aangenomen. Het was nog de tijd waarin de typemachine langzaam maar zeker terrein verloor aan de computer. In de jaren daarna volgden de ontwikkelingen zich snel op. Met digitalisering als gevolg." Willy Kok-Meerkerk groeide mee. Ze volgde opleidingen op het vlak van het notariaat en behaalde haar notarisklerk-diploma. Toen Frans Alkemade met pensioen ging, volgde ze hem op in de functie van notarisklerk. "Mijn specialisme is Ondernemingsrecht",vertelt ze. "Daarbij moet je denken aan het oprichten van ondernemingen, verenigingen en stichtingen, het begeleiden van bedrijfsovernames, het wijzigen van statuten en zo voort. Het is een boeiende baan. Het mooie ervan is dat je mensen écht kunt helpen en te maken krijgt met verschillende situaties. Ook ben ik gelukkig met het team hier op kantoor. Het is prettig werken met elkaar en we kunnen het goed met elkaar vinden. Het feit dat ik al een kwart eeuw aan deze praktijk verbonden ben, zegt denk ik alles!"Willy Kok-Meerkerk is niet de enige Lint-medewerker die al vele jaren trouw is aan het in Lekkerkerk gevestigde kantoor. Ook haar collega's Ada Trouborst-Broere en Joke Brezet vierden inmiddels hun 25-jarig jubileum. Mr. Leo van Veen is blij met de dames. "Ze zijn alle drie sleutelfiguren binnen onze praktijk", zegt hij. "Willy is notarisklerk en een autoriteit op het gebied van Ondernemingsrecht, Ada is ook notarisklerk en onze zeer gewaardeerde Vastgoedspecialiste. Joke is juriste en heeft alle kennis en ruime ervaring op het gebied van de discipline Familiepraktijk. We prijzen ons gelukkig met hun aanwezigheid."

Ontstaan van Lint Notarissen

Lint Notarissen is het vervolg op oorspronkelijk vier notariskantoren met een lange historie. De vestiging van notaris Van Veen in Lekkerkerk bestaat sinds het einde van de 19e eeuw. In Bergambacht gaan de wortels van het notariskantoor van notaris De Ridder zelfs terug tot in de tweede helft van de 19e eeuw. Beide vestigingen werken sinds 1998 samen en sinds 2001 in maatschapsverband onder de naam Van Veen & De Ridder Notarissen.

De vestiging van Rijnvis Verwoerd Zwaveling Notarissen in Krimpen aan den IJssel komt voort uit twee vestigingen: Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel. In Krimpen aan den IJssel startte notaris Bos in 1984 het eerste notariskantoor, vanwege groei in 1998 uitgebreid met notaris Verwoerd. De oorspronkelijk Ouderkerkse vestiging stamt ook uit de negentiende eeuw en werd in 2006 door notaris Ewoldt omgezet naar de standplaats Krimpen aan den IJssel en in 2009 overgenomen door notaris Zwaveling, die in 2010 fuseerde met de notarissen Rijnvis en Verwoerd.
In 2014 zijn ook de kantoren in Rhoon en Rotterdam-Hoogvliet (voormalig kantoor Dekker Notarissen) en De Stigter Notariaat in Capelle aan den IJssel tot Lint Notarissen toegetreden. Lint Notarissen is laagdrempelig, u kunt zo binnenlopen voor advies en informatie. Bovendien worden uw opdrachten snel uitgevoerd. Onze kracht is de persoonlijke vertrouwensband met onze cliënten.

Met zes notarissen zijn wij in staat om onze specialismen voortdurend verder uit te bouwen. Dat betekent dat wij u in een steeds ingewikkelder wordende samenleving altijd van dienst kunnen zijn met adviezen en diensten over familiezaken zoals een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden, erven, schenken en estateplanning. Ook met regelingen voor uw bedrijf zijn wij u behulpzaam, zoals de oprichting van een BV of het overdragen van aandelen, en met de oprichting en statuten van vereniging of stichting. Verder helpen wij u efficiënt bij de aankoop van een huis en de hypotheekakte.
Onze cliënten komen uit de Krimpenerwaard (Krimpen aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Bergambacht, Schoonhoven), en uit het gebied rondom en in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, Gouda, Hoogvliet, Rhoon en Barendrecht.

Wilt u meer informatie? Klik dan op de informatielink op deze pagina, wij nemen dan spoedig contact met u op.


 

De notarissen

mr. L.van Veen, voorzitter maatschap, notaris in Krimpenerwaard
mr. L.van Veen, voorzitter maatschap, notaris in Krimpenerwaard

mw.mr. D.A. Satimin, secretaris maatschap, notaris in Hoogvliet-Rotterdam
mw.mr. D.A. Satimin, secretaris maatschap, notaris in Hoogvliet-Rotterdam

mr. R.R. Rijnvis, notaris in Krimpen aan den IJssel
mr. R.R. Rijnvis, notaris in Krimpen aan den IJssel

mr. J.H. Verwoerd, notaris in Rhoon
mr. J.H. Verwoerd, notaris in Rhoon

mr. B. Zwaveling, notaris in Capelle aan den IJssel
mr. B. Zwaveling, notaris in Capelle aan den IJssel

mr. F.J. de Ridder, notaris in Krimpenerwaard
mr. F.J. de Ridder, notaris in Krimpenerwaard